CONSIDERATIONS TO KNOW ABOUT הרמת סינוס

Considerations To Know About הרמת סינוס

Considerations To Know About הרמת סינוס

Blog Article

הרמות סינוס כחלק מהליך השתלת שיניים מבוצעות בהצלחה מזה למעלה מעשור. למעשה, בזכות פיתוח הליך הרמת הסינוסים המקסילאריים מטופלים רבים שבעבר לא יכולים היו לעבור השתלת שיניים (בגלל מחסור במסת עצם) יכולים כיום ליהנות משיניים מלאכותיות המקובעות לשתלים דנטליים ולא להסתפק בשיניים תותבות הנשלפות מן הפה. 

במקרים של אובדן הטוחנות העליונות הדבר מקבל משנה תוקף; באזור זה נמצא חלל הסינוס המקסילרי שהוא למעשה חלל של אוויר בעצמות הגולגולת.

בכך מצטמצמת האפשרות לחשיפת העצם המושתלת (זיהום) קיימת שליטה טובה יותר בתהליך. השיטה יקרה ומורכבת מבחינה כירורגית.

תופעות אלה חולפות על פי רוב מעצמן, ניתן להקל על אי נוחות באמצעות צינון האזור בקרח. 

הרמת סינוס – טיפול כירורגי שנועד להגדיל את הגובה של העצם

ההתפתחות בתחום השתלות השיניים (במיוחד במהלך העשור האחרון) הובילה למצב בו כיום רבים מאוד מבין מי שמאבדים שיניים טבעיות יכולים להיעזר בהליך השתלת שיניים כדי להמשיך ליהנות מפה מלא שיניים חזקות ושימושיות, ואולי לא פחות חשוב – ממראה אסתטי של פה מלא שיניים. ישנן שיטות רבות לביצוע השתלות שיניים אולם העיקרון שמאחורי כולן הוא זהה: שתלים דנטליים עשויים מתכת מוחדרים אל עצם הלסת ואליהם מקובע סט מתוכנן אישית של שיניים מלאכותיות, שהופכות ממש כמו שיניים טבעיות.

לאחר עקירת שן באזור האחורי של הלסת העליונה, מתרחש תהליך הדרגתי של ספיגת עצם הרכס בלסת. במקביל, ריבוי הנשימות לאורך השנים, נוטה להרחיב את חלל הסינוס ("פנאומטיזציה של הסינוס").

סינוסיטיס (דלקת של רירית הסינוסים) שיכולה להתבטא בחום, כאבי ראש חזקים, הפרשות מאזור האף או הפה.

השיטות המובילות לחיוך מושלם – מציפויי חרסינה ועד הלבנת שיניים

הרמת סינוס שנעשה בצורה עיוורת ולא תמיד הטיפול אכן משיג את מטרתו

כיום אנו משתמשים בתחליף עצם אשר משמש כתשתית לבניית העצם חדשה. תחליף זה מופק מאלמוגים או מבקר או מעצמות אדם.

שם מחדיר הרופא את תחליף העצם. לאחר מכן יש להמתין כחצי שנה עד לקליטה של העצם ורק אחר כך אפשר להמשיך הלאה בהרכבת השתל ??? ??? הדנטלי.

אם נרצה להתקין באתר כזה שתל דנטלי, מעבר לבעיה המוזכרת למעלה, עלול להיווצר מצב של קרבה רבה לחלל הסינוס; חדירת שתל דנטלי אל תוך חלל הסינוס אסורה, ועשויה ליצור דלקות וזיהומים שיגרמו לכישלון השתל.

אז מה זה באמת הרמת סינוס? איך מבצעים את הדבר? האם זה הליך מסוכן? על כך ועוד במאמר שלפניכם.

Report this page